Je mnoho způsobů, jak uvařit čínskou polévku. Vyzkoušejte například pikantní zelnou polévku s vepřovým masem a houbami.
Hodnocení
4.5
/ 5 (175x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Ostatní
Sůl
Ocet1 lžíce
Solamyl2 lžíce
Glutasol1 špetka
Bílé víno2 lžíce
Masový vývar2 l
Sójová omáčka2 lžíce
Bílé zelí1/3 hlávky
Chilli koření1 špetka
Sušené houby1 hrst
Vepřové maso300 g
Zelená cibulová nať
Postup přípravy
Houby na chvíli namočíme do vody, zelí nakrájíme na nudličky.
Opláchnuté maso nakrájíme na slabé nudličky.
Rozpálíme si hrnec s olejem a maso osmahneme je dočervena. Maso posypeme chilli kořením a zalijeme vývarem. Může to být i vývar z jedné kostky masového bujonu.
Přidáme máčené houby, zelí a povaříme 20 minut. Přilijeme sójovou omáčku, víno, špetku glutasolu, ocet a cukr.
V trošce studené vody rozmícháme solamyl a nalijeme ho do polévky.
Za stálého míchání ještě krátce povaříme, polévka zhoustne.
Těsně před koncem vaření nasypeme do čínské polévky s houbami drobně nakrájenou zelenou cibulovou nať.
Pokud se vám bude zdát čínská polévka s houbami málo ostrá, stačí přidat více chilli koření a sójové omáčky.