Čína z plecka

Zase jeden recept na čínu. Tentokrát z vepřového plecka.


4.326x
90 min
1×

Postup přípravy

Maso nakrájíme na nudličky, česnek oloupeme a nakrájíme na plátky, přidáme oloupanou cibuli na kolečka. Takto připravené suroviny zalijeme sójovou omáčkou a olejem, necháme 1 hodinu uležet.

Zatím si připravíme očištěnou zeleninu. Nakrájíme zelí na nudličky, papriku na proužky a pórek na kolečka.

Na pánev dáme olej a na něm dusíme masovou směs doměkka. Přidáme nakrájenou zeleninu a chvíli dusíme, až je zelenina měkká. Nakonec omáčku zahustíme vodou, do které jsme přidali 1 lžíci solamylu. Chvíli povaříme.

Podáváme s hranolky nebo s rýží. Talíře s čínou z plecka ozdobíme čerstvou zeleninou.
user-icon

autor radulka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Čína z plecka

Zpět na recept