Čína s cuketou

Z malého množství masa můžeme díky cuketě a zelenině připravit bohatou porci číny pro celou rodinu.


4.238x
45 min
2×

Ingredience

1 kscibule
0.5 kspórek
1 ksčervená paprika
1 ksžlutá paprika
300 gkuřecí maso
0.3 ksmenší cuketa
2 ksvětší mrkev
2 lžičkysolamyl na obalení

omáčka

2 lžičkycukr
1 lžíceocet
2 lžičkysolamyl
150 mlvoda
2 lžícesójová omáčka

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
koření na čínu

Postup přípravy

Zeleninu očistíme a omyjeme, cibuli oloupeme. Pórek, mrkev, cuketu i papriky rozkrájíme na dlouhé nudličky. Cibuli rozpůlíme a nakrájíme na půlměsíčky. Maso také pokrájíme na slabé nudličky a promícháme ho se lžičkou solamylu. Na jedné pánvi zprudka osmahneme maso, smažíme dozlatova. Posypeme ho kořením na čínu. Na druhé pánvi nejprve chvíli prudce smažíme mrkev, pak k ní přidáme ostatní zeleninu a smažíme, dokud zelenina "nezvadne". Měla by zůstat křupavá, polosyrová. Osmaženou zeleninu promícháme se zlatavým kuřecím masem. V hrnečku rozmícháme 1 lžíci octa, 2 lžíce sójové omáčky, 2 lžičky cukru, 2 lžičky solamylu a 150 ml vody. Směs nalijeme k masu se zeleninou a za stálého míchání prohříváme, dokud omáčka nezhoustne. Jenom krátce povaříme. Podle potřeby můžeme omáčku naředit vodou nebo naopak ještě zahustit solamylem. Čínu s cuketou podáváme nejlépe s rýží. Může být ale i výbornou směsí na topinky.
user-icon

autor Dana

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Čína s cuketou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Čínská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena