Čína s cuketou

Z malého množství masa můžeme díky cuketě a zelenině připravit bohatou porci číny pro celou rodinu.


4.238x
45 min
2×

Postup přípravy

Zeleninu očistíme a omyjeme, cibuli oloupeme. Pórek, mrkev, cuketu i papriky rozkrájíme na dlouhé nudličky. Cibuli rozpůlíme a nakrájíme na půlměsíčky.

Maso také pokrájíme na slabé nudličky a promícháme ho se lžičkou solamylu.

Na jedné pánvi zprudka osmahneme maso, smažíme dozlatova. Posypeme ho kořením na čínu.
Na druhé pánvi nejprve chvíli prudce smažíme mrkev, pak k ní přidáme ostatní zeleninu a smažíme, dokud zelenina "nezvadne". Měla by zůstat křupavá, polosyrová. Osmaženou zeleninu promícháme se zlatavým kuřecím masem.

V hrnečku rozmícháme 1 lžíci octa, 2 lžíce sójové omáčky, 2 lžičky cukru, 2 lžičky solamylu a 150 ml vody. Směs nalijeme k masu se zeleninou a za stálého míchání prohříváme, dokud omáčka nezhoustne. Jenom krátce povaříme. Podle potřeby můžeme omáčku naředit vodou nebo naopak ještě zahustit solamylem.

Čínu s cuketou podáváme nejlépe s rýží. Může být ale i výbornou směsí na topinky.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Čína s cuketou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Čínská