Zeleninu očistíme a omyjeme, cibuli oloupeme. Pórek, mrkev, cuketu i papriky rozkrájíme na dlouhé nudličky. Cibuli rozpůlíme a nakrájíme na půlměsíčky.
Maso také pokrájíme na slabé nudličky a promícháme ho se lžičkou solamylu.
Na jedné pánvi zprudka osmahneme maso, smažíme dozlatova. Posypeme ho kořením na čínu.
Na druhé pánvi nejprve chvíli prudce smažíme mrkev, pak k ní přidáme ostatní zeleninu a smažíme, dokud zelenina "nezvadne". Měla by zůstat křupavá, polosyrová. Osmaženou zeleninu promícháme se zlatavým kuřecím masem.
V hrnečku rozmícháme 1 lžíci octa, 2 lžíce sójové omáčky, 2 lžičky cukru, 2 lžičky solamylu a 150 ml vody. Směs nalijeme k masu se zeleninou a za stálého míchání prohříváme, dokud omáčka nezhoustne. Jenom krátce povaříme. Podle potřeby můžeme omáčku naředit vodou nebo naopak ještě zahustit solamylem.
Čínu s cuketou podáváme nejlépe s rýží. Může být ale i výbornou směsí na topinky.