Kuřecí maso odblaníme a nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půl kolečka.
V míse smícháme dohromady maso s cibulí. Přidáme obě sójové omáčky, koření na čínu a 2 lžíce ananasové šťávy z kompotu. Vše zamícháme a dáme do lednice alespoň na dvě hodiny uležet. Lepší je nechat přes noc.
Pórek si nakrájíme na špalíčky, ananas scedíme a kostky přepůlíme. Na pánvi rozpálíme olej a vsypeme směs masa a cibule. Rychle opečeme a pak 15 minut dusíme. Přidáme pórek, ananas, ananasovou šťávu a dodusíme doměkka. Čínu s ananasem zahustíme solamylem rozmíchaným v troše ananasové šťávy a podle chuti osolíme.
Čínu s ananasem podáváme s hranolky sypanými zelenou cibulkou a zeleninovou oblohou. Výborná příloha je i vařená rýže.