Typicky francouzský recept na tradiční slané koláčky (Clafoutis de jambon et oignon), které se také často dělají s cuketou.
1 stroužek | česnek |
4 ks | vejce |
30 g | hladká mouka |
1 lžička | kari |
50 ml | smetana ke šlehání |
75 g | parmazán |
1 lžíce | olivový olej |
2 ks | velká cibule |
1 špetka | pepř a sůl |
150 g | šunka v celku |
3 lístky | sekaná čerstvá bazalka |
Cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme na olivovém oleji, postupně přidáme nakrájenou šunku na malé kousky s prolisovaným česnekem a to vše necháme za občasného míchání 10 minut restovat. V misce smícháme smetanu s vejci, moukou, kari, nasekanou bazalkou či petrželí a nastrouhaným sýrem. Nakonec do směsi přidáme i osmahlou cibuli se šunkou, promícháme a v plechu na muffiny naplníme jednotlivé košíčky tak do 3/4. Cibulovo šunkové koláčky pečeme asi 20 minut na 180 °C. Konzumujeme převážně studené.
Milujete šunkofleky? Zkuste těchto 10 báječných receptů!
Snadný a na přípravu rychlý pokrm z jednoho pekáčku. Těstoviny, uzené maso, vejce, mléko a koření, tak málo stačí k chutnému hlavnímu jídlu, který se u nás těší velké oblibě. Vyzkoušejte vybrané recepty na šunkofleky i s obměnami v podobě přidaných hub, slaniny či sýru.
6 báječných receptů na slané koláče
Slané koláče neboli quiche jsou typickým francouzským pečivem, které podáváme nejen jako chuťovku, ale také skvěle nahradí teplou večeři. Dají se připravit na sto způsobů, ale vsaďte s námi na jistotu, vybrali jsme pro vás 6 opravdu vydařených receptů.
autor M4H0NY
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena