Cibulová pomazánka

Cibulová pomazánka podle tohoto receptu skvěle chutná nejen s opečenými toasty.


3.45x
30 min

Ingredience

100 gmáslo
1 kscibule
100 mlčervené víno
3 ksjarní cibulka
2 ksčervená cibule
100 mlrajčatové pyré
50 gtřtinový cukr

podle chuti

sůl
provensálské bylinky

Postup přípravy

Bílou i červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na klínky. Cibule orestujeme na rozehřátém másle, vmícháme nadrobno nakrájenou jarní cibulku a opět orestujeme. Cibulovou směs zasypeme cukrem a za častého míchání necháme zkaramelizovat.

Do cibulové směsi přidáme provensálské bylinky, rajčatové pyré, podlijeme červeným vínem a na mírném ohni necháme zredukovat do zhoustnutí.

Cibulovou pomazánku odstavíme, osolíme, necháme vychladit a poté podáváme na topinkách, opečených toastech či s čerstvým pečivem.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Cibulová pomazánka

Zpět na recept
Druh jídla
Pomazánky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.