Polévka plná zdravé cibule s chutí vína, zdobená opečeným toastem s hermelínem.
Hodnocení
4.1
/ 5 (12x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
2x
Ingredience
2 lžíce
olej
sůl
125 ml
bílé víno
mletý bílý pepř
500 ml
zeleninový vývar
1 lžička
drcený kmín
750 g
cibule (i červená)
příloha
1 ks
Hermelín
4 plátky
pečivo
Postup přípravy
Cibule oloupeme, nakrájíme na kolečka a orestujeme dozlatova na rozpáleném oleji. Podlijeme vývarem i vínem, ochutíme solí, pepřem a kmínem a na středním plameni vaříme asi 20 minut.
Hermelín nakrájíme na 8 plátků. Čtyři plátky bagety nebo veky obložíme po dvou plátcích hermelínu a v předehřáté troubě (250 °C) rychle zapečeme.
Misky naplníme cibulovou polévkou a na povrch položíme plátek pečiva s hermelínem. Ihned podáváme.