Cibulky v octě

Drobné cibulky jsou do běžné kuchyně nepraktické, ale nakládané miniaturní cibulky jsou skvělou přílohou k masu a jiným těžkým jídlům.


3.0714x
75 min

Postup přípravy

V obchodě nebo z vlasní úrody vybereme ty nejmenší cibulky, které bychom v běžných receptech zpracovávali po desítkách. Oloupeme svrchní slupky a povaříme je v osolené vodě. Scedíme, přelijeme octem a znovu krátce povaříme.


Povařené cibulky scedíme, necháme okapat a zalijeme vlastním sladkokyselým nálevem svařeným z octa, cukru, soli, vody a koření. Uzavřeme do sklenic a sterilujeme asi 20 minut na 80 °C.

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Cibulky v octě

Zpět na recept