Cibuláda

Recept na marmeládu z červené cibule a vína. Cibuláda vydrží v lednici až 3 měsíce, její trvanlivost můžeme prodloužit sterilováním.


3.342x
120 min

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. Sloupnuté stroužky česneku nakrájíme na tenké plátky. Máslo a olej rozhřejeme ve větším hrnci a vmícháme cibuli a česnek. Vše promícháme a přidáme cukr, sůl, pepř a špetku tymiánu.

Cibuli vaříme zvolna, nezakrytou a za občasného promíchání asi 45 minut. Pak vše podlijeme červeným vínem a vinným octem, zvýšíme teplotu a vaříme dalších 25 - 30 minut, dokud se tekutina nezredukuje na 2/3 původního množství. Podle potřeby cibuládu dochutíme cukrem nebo octem, necháme přejít varem a odstavíme z tepla. Marmeládu z červené cibule naplníme do sklenic a uchováme v chladu.

Delikátní marmeládu z červené cibule a vína podáváme jako přílohu k masu, sýru a jen tak. Cibuládu můžeme využít i jako základ pro další pokrmy.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Cibuláda

Zpět na recept