Chundelka

Mléčná polévka s falešnými chlupatými knedlíčky.


2.91091x
30 min

Postup přípravy

Oloupané, omyté brambory nastrouháme a necháme chvíli stát. Slijeme z nich část tekutiny, přidáme 1 vejce a mouku a umícháme těsto podobně jako na chlupaté knedlíky.

Z těsta vykrajujeme lžičkou malé nočky, vkládáme je do vařícího osoleného vývaru a necháme chvíli povařit.

Na másle osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli a přidáme do hrnce k uvařeným nočkům. Za stálého míchání vlijeme rozkvedlaná vejce. Krátce povaříme a zalijeme horkým mlékem. Nakonec do polévky přidáme nadrobno pokrájenou petrželovou nať.

Polévku chundelku podáváme horkou.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Chundelka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.