Chundelka

Mléčná polévka s falešnými chlupatými knedlíčky.


2.91091x
30 min

Postup přípravy

Oloupané, omyté brambory nastrouháme a necháme chvíli stát. Slijeme z nich část tekutiny, přidáme 1 vejce a mouku a umícháme těsto podobně jako na chlupaté knedlíky. Z těsta vykrajujeme lžičkou malé nočky, vkládáme je do vařícího osoleného vývaru a necháme chvíli povařit. Na másle osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli a přidáme do hrnce k uvařeným nočkům. Za stálého míchání vlijeme rozkvedlaná vejce. Krátce povaříme a zalijeme horkým mlékem. Nakonec do polévky přidáme nadrobno pokrájenou petrželovou nať. Polévku chundelku podáváme horkou.
user-icon

autor 59

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Chundelka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena