Chudé halušky s hlávkovým zelím

Opravdu levný recept. Za 50 Kč jídlo na 9 porcí.


3.067x
60 min

Postup přípravy

Do mísy vlijeme vodu, osolíme a rozkvedláme vejce. Postupně přidáváme mouku a vymícháme hladké těstíčko.

V hrnci přivedeme k varu vodu, osolíme ji a přes síto na halušky tlačíme těstíčko. Halušky vaříme, až vyplavou na povrch. Pak je vyjmeme a propláchneme studenou vodou.

Zatím si očistíme zelí, rozčtvrtíme jej a nakrájíme na nudličky. V hrnci rozpálíme olej a vložíme zelí a smažíme dozlatova. Zelí osolíme a případně i trochu okyselíme octem a osladíme cukrem. Záleží na chuti. Nakonec zelí osolíme.

Nakonec halušky smícháme se zelím.

Chudé halušky s hlávkovým zelím podáváme nejlépe teplé.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Chudé halušky s hlávkovým zelím

Zpět na recept