Chřestový krém s plísňovým sýrem

Lahodná a výrazná polévka z chřestu a gorgonzoly.


3.0111x
35 min

Postup přípravy

Chřest oloupeme a šikmo nakrájíme na plátky. Chřestové slupky zvolna vaříme 15 minut ve vývaru a potom je vyjmeme.

Oloupanou cibuli nasekáme najemno a zpěníme na rozehřátém másle. Přidáme pokrájený chřest a povaříme. Vývar scedíme a chřest jím podlijeme. Zvolna vaříme přibližně 7 minut.

Polévku rozmixujeme, plísňový sýr do ní rozdrobíme a mícháme do úplného rozpuštění .

Žloutky rozšleháme v zakysané smetaně, vmícháme je do krému, ale již nevaříme. Osolíme, opepříme, ochutíme strouhaným muškátovým oříškem a sherry.

Chřestový krém s plísňovým sýrem podáváme sypaný sekaným estragonem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Chřestový krém s plísňovým sýrem

Zpět na recept