Chřestový krém s plísňovým sýrem

Lahodná a výrazná polévka z chřestu a gorgonzoly.


3.0111x
35 min

Postup přípravy

Chřest oloupeme a šikmo nakrájíme na plátky. Chřestové slupky zvolna vaříme 15 minut ve vývaru a potom je vyjmeme.

Oloupanou cibuli nasekáme najemno a zpěníme na rozehřátém másle. Přidáme pokrájený chřest a povaříme. Vývar scedíme a chřest jím podlijeme. Zvolna vaříme přibližně 7 minut.

Polévku rozmixujeme, plísňový sýr do ní rozdrobíme a mícháme do úplného rozpuštění .

Žloutky rozšleháme v zakysané smetaně, vmícháme je do krému, ale již nevaříme. Osolíme, opepříme, ochutíme strouhaným muškátovým oříškem a sherry.

Chřestový krém s plísňovým sýrem podáváme sypaný sekaným estragonem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Chřestový krém s plísňovým sýrem

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Recepty na svatbu

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena