Recept na velmi jemnou krémovou polévku z bílého chřestu s kuřecími knedlíčky a se šunkou.
1 ks | brambory |
2 lžíce | smetana |
500 g | bílý chřest |
podle potřeby | |
---|---|
olej | |
3 lžíce | máslo |
1 l | drůbeží vývar |
podle chuti | |
sůl | |
mletý bílý pepř | |
muškátový oříšek | |
příloha | |
1 ks | vejce |
70 g | šunka |
1 lžíce | solamyl |
1 hrst | petrželová nať |
250 g | kuřecí maso |
2-3 lžíce | nastrouhaná houska |
Hrátky s chřestem: V těchto úpravách vám bude stoprocentně chutnat
Chřest patří do stejné skupiny zeleniny jako cibule, česnek a pórek. Je dražší než ostatní druhy zeleniny, protože se pěstuje v malém množství a sklízí se ručně. Chřest má neopomenutelné léčivé i regenerační účinky. Připravte si podle našich receptů třeba výborné chřestoto, zkombinujte ho s vepřovou panenkou, telecím a zkuste i krémovou polévku s masovými knedlíčky.
Sezóna chřestu je v plném proudu
V květnu se už jaro rozjelo naplno a v obchodech a na trzích se od farmářů objevují nové potraviny, na které jsme si museli přes zimu počkat, pokud jsme je chtěli opravdu sezónní. Dnes se podíváme na chřest.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena