Chřestový koktejl

Chřest se v našich jídelníčcích bohužel neobjevuje tak často, jak by si jistě zasloužil. Vyzkoušejte třeba tento vynikající předkrm z této zeleniny.


2.6109x
15 min

Postup přípravy

Vařený chřest pokapeme citronem a necháme vychladnout. Hlávkový salát opereme a nakrájíme proužky.

Pomeranč oloupeme, zbavíme pecek a nakrájíme na proužky. Majonézu smícháme s citronovou šťávou, solí, cukrem a kari. Smetanu ke šlehání ušleháme a vmícháme do ní kečup. Obojí lehce vmícháme dohromady.

Na dno koktejlových sklenic dáme proužky hlávkového salátu, doplníme krájeným chřestem, přelijeme zálivkou a ozdobíme pomerančem.

Koktejl podáváme vychlazený.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Chřestový koktejl

Zpět na recept
Druh jídla
Předkrmy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.