Chřestové pirohy

Tento pokrm může být lehkou večeří, nebo jen rychlé pohoštění k vínu.


3.059x
45 min

Postup přípravy

Chřest očistíme a ve slané vodě uvaříme. Pak jej nakrájíme na kolečka, šunku na proužky. Vejce rozšleháme s pepřem, solí a mlékem.

Do rozehřátého tuku nalijeme vaječnou směs, vmícháme chřest, šunku, jemně sekanou petrželku a mícháme do zhoustnutí. Troubu předehřejeme na 190°C.

Listové těsto rozválíme na tenký plát a nakrájíme na čtverce. Na každý dáme lžíci chřestové hmoty a čtverec listového těsta přehneme do trojúhelníku.

Chřestové pirohy klademe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme dozlatova.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Chřestové pirohy

Zpět na recept