Chřestové pirohy

Tento pokrm může být lehkou večeří, nebo jen rychlé pohoštění k vínu.


3.059x
45 min

Postup přípravy

Chřest očistíme a ve slané vodě uvaříme. Pak jej nakrájíme na kolečka, šunku na proužky. Vejce rozšleháme s pepřem, solí a mlékem. Do rozehřátého tuku nalijeme vaječnou směs, vmícháme chřest, šunku, jemně sekanou petrželku a mícháme do zhoustnutí. Troubu předehřejeme na 190°C. Listové těsto rozválíme na tenký plát a nakrájíme na čtverce. Na každý dáme lžíci chřestové hmoty a čtverec listového těsta přehneme do trojúhelníku. Chřestové pirohy klademe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme dozlatova.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Chřestové pirohy

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena