Chřest zapékaný s mrkví a šunkou

Velmi jednoduché, jemné a chutné jídlo. Vegetariáni z receptu vynechají šunku.


3.0136x
45 min

Postup přípravy

Mrkev očistíme a ponecháme na ní přibližně 2 cm zelené natě. Chřest oloupeme. Obojí zvolna vaříme asi 15 minut v osolené vodě s 1 lžící másla. Poté vyndáme a dáme okapat.

Mladou mrkev a bílý chřest naskládáme do vymaštěné zapékací misky. Rozehřejeme zbývající máslo a trochou tekutého másla zeleninu zakapeme.

Žloutky rozmícháme v zakysané smetaně. Směs za stálého míchání prohřejeme, až nám zhoustne, ale nesmí se vařit! Omáčku osolíme, opepříme a ochutíme muškátem.

Rozehřejeme gril. Zeleninu přelijeme omáčkou a krátce zapečeme.

Chřest zapékaný s mrkví a šunkou podáváme sypaný jemně posekanou šunkou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Chřest zapékaný s mrkví a šunkou

Zpět na recept