Vaření.czReceptyChřest zapékaný s mrkví a šunkou

Chřest zapékaný s mrkví a šunkou

Velmi jednoduché, jemné a chutné jídlo. Vegetariáni z receptu vynechají šunku.


3.0136x
45 min

Postup přípravy

Mrkev očistíme a ponecháme na ní přibližně 2 cm zelené natě. Chřest oloupeme. Obojí zvolna vaříme asi 15 minut v osolené vodě s 1 lžící másla. Poté vyndáme a dáme okapat. Mladou mrkev a bílý chřest naskládáme do vymaštěné zapékací misky. Rozehřejeme zbývající máslo a trochou tekutého másla zeleninu zakapeme. Žloutky rozmícháme v zakysané smetaně. Směs za stálého míchání prohřejeme, až nám zhoustne, ale nesmí se vařit! Omáčku osolíme, opepříme a ochutíme muškátem. Rozehřejeme gril. Zeleninu přelijeme omáčkou a krátce zapečeme. Chřest zapékaný s mrkví a šunkou podáváme sypaný jemně posekanou šunkou.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Chřest zapékaný s mrkví a šunkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena