Chřest zapékaný s krůtími prsy

Vynikající hlavní chod pro svátečnější příležitosti.


3.048x
45 min

Postup přípravy

Bílý chřest oloupeme celý, u zeleného pouze dolní třetinu. Vaříme je odděleně v osolené vodě s troškou cukru. Bílý přibližně 15 a zelený pouze 10 minut. Vyjmeme, necháme okapat a nakrájíme na kousky.

Z 50 g másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou za stálého míchání rozředíme mlékem a 10 minut vaříme. Vzniklý bešamel osolíme, opepříme a ochutíme muškátem.

Pažitku omyjeme, osušíme a nahrubo nakrájíme. Trochu odložíme a zbytek vmícháme do bešamelu.

Krůtí prsa zavineme do kornoutků a spolu s chřestem vložíme do máslem vymazané zapékací misky. Přelijeme bešamelovou omáčkou a zapékáme při 200°C přibližně 15 minut.

Podáváme sypané pažitkou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Chřest zapékaný s krůtími prsy

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.