Vaření.czReceptyChřest zapékaný s krůtími prsy

Chřest zapékaný s krůtími prsy

Vynikající hlavní chod pro svátečnější příležitosti.


3.048x
45 min

Postup přípravy

Bílý chřest oloupeme celý, u zeleného pouze dolní třetinu. Vaříme je odděleně v osolené vodě s troškou cukru. Bílý přibližně 15 a zelený pouze 10 minut. Vyjmeme, necháme okapat a nakrájíme na kousky. Z 50 g másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou za stálého míchání rozředíme mlékem a 10 minut vaříme. Vzniklý bešamel osolíme, opepříme a ochutíme muškátem. Pažitku omyjeme, osušíme a nahrubo nakrájíme. Trochu odložíme a zbytek vmícháme do bešamelu. Krůtí prsa zavineme do kornoutků a spolu s chřestem vložíme do máslem vymazané zapékací misky. Přelijeme bešamelovou omáčkou a zapékáme při 200°C přibližně 15 minut. Podáváme sypané pažitkou.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Chřest zapékaný s krůtími prsy

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena