Chřest v těstíčku s vaječnou omáčkou

Chřest tentokráte obalený a s vynikající omáčkou.


3.395x
45 min

Ingredience

špetkacukr
sůl
75 mlvoda
1 ksbílek
125 ghladká mouka
mletý bílý pepř
500 gbílý chřest
100 mlbílé víno suché

omáčka

sůl
40 gmáslo
200 mlmléko
0.5 svazkupažitka
40 ghladká mouka
2 ksvejce natvrdo

na obalení

6 lžichladká mouka

Postup přípravy

Chřest oloupeme a zvolna vaříme 15 až 20 minut v osolené vodě se špetkou cukru. Poté ho necháme dobře okapat.

Mouku rozmícháme ve víně a vodě. Osolíme, opepříme a vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílku. Chřest překrojíme na půl a obalíme jej v mouce a těstíčku. Smažíme dozlatova v rozehřátém oleji.

Z mouky, másla a mléka si připravíme bešamel, do kterého vmícháme na kostičky nakrájená vejce a jemně usekanou pažitku.

Na talíř naaranžujeme smažený chřest a podáváme s vaječnou omáčkou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Chřest v těstíčku s vaječnou omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.