Vaření.czReceptyChřest v těstíčku s vaječnou omáčkou

Chřest v těstíčku s vaječnou omáčkou

Chřest tentokráte obalený a s vynikající omáčkou.


3.395x
45 min

Ingredience

špetkacukr
sůl
75 mlvoda
1 ksbílek
125 ghladká mouka
mletý bílý pepř
500 gbílý chřest
100 mlbílé suché víno

omáčka

sůl
40 gmáslo
200 mlmléko
0.5 svazkupažitka
40 ghladká mouka
2 ksvejce natvrdo

na obalení

6 lžichladká mouka

Postup přípravy

Chřest oloupeme a zvolna vaříme 15 až 20 minut v osolené vodě se špetkou cukru. Poté ho necháme dobře okapat. Mouku rozmícháme ve víně a vodě. Osolíme, opepříme a vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílku. Chřest překrojíme na půl a obalíme jej v mouce a těstíčku. Smažíme dozlatova v rozehřátém oleji. Z mouky, másla a mléka si připravíme bešamel, do kterého vmícháme na kostičky nakrájená vejce a jemně usekanou pažitku. Na talíř naaranžujeme smažený chřest a podáváme s vaječnou omáčkou.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Chřest v těstíčku s vaječnou omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena