Chřest s platýsem a řeřichovou omáčkou

Lehké, zdravé a výtečné jídlo.


3.0133x
45 min

Postup přípravy

Citron důkladně omyjeme. Kůru z něj nastrouháme a pak vymačkáme šťávu. Rybu omyjeme, osušíme a zakapeme citronem.

Chřest oloupeme a zvolna uvaříme zhruba 15 minut v osolené vodě se špetkou cukru a 1 lžící másla.

Platýse nasolíme, opepříme a z obou stran opékáme 2 minuty na 2 lžících rozehřátého másla. Maso pak vyjmeme a uchováme horké. Zbylý tuk na pánvi rozředíme vínem a 4 lžícemi chřestového vývaru. Odpařujeme do mírného zhoustnutí. Vmícháme krémový sýr a citronovou kůru. Omáčku podle chuti solíme a opepříme.

Řeřichu odstřihneme, omyjeme, osušíme a vmícháme do omáčky.

Chřest s platýsem a řeřichovou omáčkou upravíme na mísu a obložíme kousky citronu.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Chřest s platýsem a řeřichovou omáčkou

Zpět na recept