Citron důkladně omyjeme. Kůru z něj nastrouháme a pak vymačkáme šťávu. Rybu omyjeme, osušíme a zakapeme citronem.
Chřest oloupeme a zvolna uvaříme zhruba 15 minut v osolené vodě se špetkou cukru a 1 lžící másla.
Platýse nasolíme, opepříme a z obou stran opékáme 2 minuty na 2 lžících rozehřátého másla. Maso pak vyjmeme a uchováme horké. Zbylý tuk na pánvi rozředíme vínem a 4 lžícemi chřestového vývaru. Odpařujeme do mírného zhoustnutí. Vmícháme krémový sýr a citronovou kůru. Omáčku podle chuti solíme a opepříme.
Řeřichu odstřihneme, omyjeme, osušíme a vmícháme do omáčky.
Chřest s platýsem a řeřichovou omáčkou upravíme na mísu a obložíme kousky citronu.