Chřest s platýsem a řeřichovou omáčkou

Lehké, zdravé a výtečné jídlo.


3.0133x
45 min

Ingredience

3 lžícemáslo
1 balíčekřeřicha
0.5 kscitron
1 kgbílý chřest
500 gplátky platýse

podle chuti

1 špetkacukr
sůl
mletý bílý pepř
125 mlbílé suché víno
150 gsmetanový krémový sýr

na ozdobu

5 plátkůcitron

Postup přípravy

Citron důkladně omyjeme. Kůru z něj nastrouháme a pak vymačkáme šťávu. Rybu omyjeme, osušíme a zakapeme citronem.

Chřest oloupeme a zvolna uvaříme zhruba 15 minut v osolené vodě se špetkou cukru a 1 lžící másla.

Platýse nasolíme, opepříme a z obou stran opékáme 2 minuty na 2 lžících rozehřátého másla. Maso pak vyjmeme a uchováme horké. Zbylý tuk na pánvi rozředíme vínem a 4 lžícemi chřestového vývaru. Odpařujeme do mírného zhoustnutí. Vmícháme krémový sýr a citronovou kůru. Omáčku podle chuti solíme a opepříme.

Řeřichu odstřihneme, omyjeme, osušíme a vmícháme do omáčky.

Chřest s platýsem a řeřichovou omáčkou upravíme na mísu a obložíme kousky citronu.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Chřest s platýsem a řeřichovou omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena