Chřest s holandskou omáčkou

Jídlo z kombinace bílého a zeleného chřestu v pikantní omáčce.


3.183x
45 min
4×

Postup přípravy

Omyté brambory vaříme asi 20 minut v osolené vodě. Bílý chřest oloupeme celý, u zeleného pouze dolní třetinu. Vaříme je odděleně v osolené vodě s trochou cukru. Bílý vaříme asi 15 a zelený kolem 10 minut. Poté je opatrně vyjmeme, necháme okapat a uchováme horké.

Bazalku omyjeme, osušíme a najemno nasekáme. Máslo necháme vzkypět a sebereme pěnu. Ve vodní lázni šleháme žloutky s 8 lžícemi chřestového vývaru, pepřem a solí. Zvolna přiléváme máslo.

Přidáme nahrubo nasekané kapary a bazalku. Omáčku osolíme, opepříme a dochutíme citrónovou šťávou.

Brambory slijeme a oloupeme. Brambory se šunkou, chřestem a holandskou omáčkou upravíme na talíře a servírujeme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Chřest s holandskou omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.