Chřest s citronovou omáčkou

Lahodný pokrm pro milovníky chřestu.


2.9126x
35 min

Postup přípravy

Chřest oloupeme, konce odkrojíme. Výhonky překrojíme napůl. Pórek očistíme, listy rozebereme, omyjeme a nakrájíme na dlouhé nudličky. Šunku také nakrájíme na dlouhé nudličky.

Vždy pět kousků chřestu svážeme nudličkami pórku a šunky.

Bylinkový vývar přivedeme k varu a vložíme do něj svazečky chřestu. Přikryté zvolna vaříme asi 20 minut.

Citronovou omáčku připravíme podle návodu, za stálého míchání ji necháme vzkypět a vaříme asi 1 minutu.

Svazky chřestu vyjmeme, dáme okapat a upravíme na talíře. Ozdobíme meduňkou, obložíme měsíčky citronu. Citronovou omáčku podáváme zvlášť.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Chřest s citronovou omáčkou

Zpět na recept