Chřest pošírovaný v máslové emulzi s tyrolským špekem na rizotu z bílého chřestu

Výborné rizoto s chřestem v máslové emulzi se špekem. To je opravdu lahůdka pro gurmány.


4.04x
45 min

Ingredience

100 gmáslo
500 gchřest zelený
400 grýže arborio
500 gchřest bílý
100 gtyrolský špek

podle potřeby

česnek
šalotka
bílé víno
drůbeží vývar

na ozdobu

parmezán

Postup přípravy

Z vývaru, vychladlého másla, bílého vína a soli připravíme vyšleháním emulzi, kterou zavaříme.

Zelený chřest oloupeme, ulámeme zdřevnatělé konce a vkládáme do připravené emulze, pošírujeme do změknutí.

Chřest vyjmeme z emulze, zabalíme po 4 ks do plátku tyrolského špeku a dáme na plech do vyhřáté trouby na 160 °C na 5 min. Bílý chřest očistíme stejně jako zelený, nakrájíme na menší kusy a spaříme. Šalotku a česnek nasekaný nadrobno zpěníme na másle, přidáme rýži, orestujeme, zalijeme vývarem, bílým vínem a vaříme cca 14 minut dokud rýže nezměkne.

Když je rýže téměř měkká přidáme chřest, parmezán, sůl a dovaříme do měkka. Na závěr přidáme 2 kostky vychladlého másla.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Chřest pošírovaný v máslové emulzi s tyrolským špekem na rizotu z bílého chřestu

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena