Chodská křenová omáčka

Recept na omáčku, která nejlépe chutná s kynutým knedlíkem a hovězím masem.


3.2124x
25 min
2×

Postup přípravy

Křen oloupeme, osušíme a nastrouháme opravdu najemno. Nastrouhaný křen utřeme se solí a necháme v misce uležet.

Zatím si připravíme základ omáčky. Vývar přivedeme k varu. Ve smetaně důkladně rozmícháme hladkou mouku a směs za stálého míchání vlijeme do vroucího vývaru. Směs necháme chvilku povařit.

Do základu omáčky vmícháme utřený křen, důkladně promícháme a necháme pomalu povařit. Podle chuti můžeme omáčku okořenit bílým pepřem, muškátovým oříškem a solí.

Chodskou křenovou omáčku podáváme horkou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Chodská křenová omáčka

Zpět na recept