Chlupatý chleba

Recept na snadnou svačinu nebo rychlou večeři, kde využijeme zbylý chleba, který obložíme oblíbenou zeleninou.


3.816x
20 min

Ingredience

1 ksvejce
2 plátkychléb
0.5 lžičkyplnotučná hořčice

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

na ozdobu

ředkvičky
rajče
pórek
tvrdý sýr
salátová okurka
kadeřavá petrželka

podle potřeby

olej na smažení

Postup přípravy

V misce, do které se vejde krajíc chleba, rozšleháme vejce, osolíme, opepříme, přidáme podle chuti hořčici a promícháme. Používám chleba, který ještě není zcela tvrdý, aby se do něj vejce pěkně vsáklo. Každý krajíc namočíme z obou stran ve vejci. Doporučuji přitlačit trochu vidličkou, ať se dobře nasákne. Namočený chleba vkládáme do rozpáleného oleje tak, aby steklo co nejméně vejce. Nesmažíme zprudka, aby se nasáklý chleba propekl. Já než krajíc otočím na druhou stranu, přiliji na střed chleba ještě znovu rozšlehané vejce. Takto spotřebujeme vejce celé. Při otočení se vejce rozteče paprskově okolo střídky. Odtud název receptu, který vymyslel syn. Opečený chleba dáme na ubrousek odkapat. Zatím si připravíme oblíbenou zeleninu na jeho obložení. Já dávám nakrájená rajčata, salátovou okurku, ředkvičky, petrželku či pórek. Chlupatý chleba můžeme ještě navrchu posypat strouhaným tvrdým sýrem. Chlupatý chleba podáváme teplý jako chutnou večeři nebo studený jako sytou svačinu. Studený chleba zabalíme do potravinářské fólie.
user-icon

autor Conny

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Chlupatý chleba

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena