Chlupaté knedlíky s houbami a uzeným

Tradiční české jídlo, kterému snad nikdo nepohrdne. Knedlíky jsou ozvláštněny houbami a majoránkou.


3.0658x
45 min

Postup přípravy

Brambory oloupeme, nastrouháme, přidáme vejce, mouku, předem namočené houby, krupici a majoránku, osolíme, dobře promícháme. Z těsta vykrajujeme lžící malé knedlíčky, které vkládáme do vroucí vody a vaříme asi 18 minut. Zelí podusíme na sádle, dochutíme octem a cukrem. Uzené maso uvaříme a podáváme buď nakrájené na plátky, nebo na kostičky a promícháme je se zelím i knedlíky.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Chlupaté knedlíky s houbami a uzeným

Zpět na recept