Vaření.czReceptyChlupaté knedlíky s houbami a uzeným

Chlupaté knedlíky s houbami a uzeným

Tradiční české jídlo, kterému snad nikdo nepohrdne. Knedlíky jsou ozvláštněny houbami a majoránkou.


3.0658x
45 min

Postup přípravy

Brambory oloupeme, nastrouháme, přidáme vejce, mouku, předem namočené houby, krupici a majoránku, osolíme, dobře promícháme. Z těsta vykrajujeme lžící malé knedlíčky, které vkládáme do vroucí vody a vaříme asi 18 minut. Zelí podusíme na sádle, dochutíme octem a cukrem. Uzené maso uvaříme a podáváme buď nakrájené na plátky, nebo na kostičky a promícháme je se zelím i knedlíky.
user-icon

autor 100

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Chlupaté knedlíky s houbami a uzeným

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena