Vaření.czReceptyChlupaté bramborové knedlíky

Chlupaté bramborové knedlíky

Vynikající příloha k pečeným masům, zejména kachně, nebo huse. Možno ale podávat i samostatně se smaženou cibulkou.


3.384x
35 min
2×

Postup přípravy

Vařené brambory oloupeme a nastrouháme. Syrové brambory oškrábeme a nastrouháme na jemno. Slijeme z nich vodu a přidáme nastrouhané vařené brambory. Důkladně je promícháme a přidáme mouku, solamyl a sůl. Zpracujeme těsto, ze kterého tvoříme vlhkou rukou kulaté knedlíky. Vkládáme je do vroucí osolené vody a vaříme 15 až 20 minut. Hotové knedlíky podáváme především k masu, ale fantazii se meze nekladou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Chlupaté bramborové knedlíky

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena