Chlupaté bramborové knedlíky

Vynikající příloha k pečeným masům, zejména kachně, nebo huse. Možno ale podávat i samostatně se smaženou cibulkou.


3.384x
35 min
2×

Postup přípravy

Vařené brambory oloupeme a nastrouháme.

Syrové brambory oškrábeme a nastrouháme na jemno. Slijeme z nich vodu a přidáme nastrouhané vařené brambory. Důkladně je promícháme a přidáme mouku, solamyl a sůl.

Zpracujeme těsto, ze kterého tvoříme vlhkou rukou kulaté knedlíky. Vkládáme je do vroucí osolené vody a vaříme 15 až 20 minut.

Hotové knedlíky podáváme především k masu, ale fantazii se meze nekladou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Chlupaté bramborové knedlíky

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká