Chlebový nákyp s čedarem a brokolicí

Chutné a syté vegetariánské jídlo, do kterého můžete přidat jakoukoliv zeleninu.


2.9760x
75 min

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 190 stupňů. Ve veliké pánvi rozehřejeme plej a cibuli na něm osmahneme. Přidáme houby a mícháme několik minut, pak vmícháme růžičky brokolice, sůl a pepř. Dusíme pod pokličkou 5 minut. Veliký pekáč vymažeme máslem a vyložíme ho polovinou krajíců chleba. Na chleba rozprostřeme polovinu zeleninové směsi a posypeme ji polovinou čedaru. Vejce rozmícháme v mléce a polovinu nalijeme do pekáče. Přidáme další vrstvu chleba, brokolice, čedaru, zalijeme druhou polovinou směsi a navrch položíme plátky rajčat. Pekáč zakryjeme alobalem a dáme na 20 minut do trouby. Pak odkryjeme a pečeme ještě 15 minut až jídlo ztuhne a mírně zhnědne. Hotový nákyp podáváme se salátem nebo jen tak.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Chlebový nákyp s čedarem a brokolicí

Zpět na recept