1 palička | česnek | |
2-3 ks | vejce | |
1 ks | cibule | |
0.5 ks | chléb | |
10 dkg | salám šunkový | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
majoránka | ||
vegeta | ||
podle potřeby | ||
2 lžíce | hladká mouka | |
olej na smažení |
Chléb si nakrájíme na kostičky a namočíme do vody. Když se chléb rozmočí, vymačkáme z něj vodu, přidáme sůl, vegetu, prolisovaný česnek, majoránku podle chuti, 2 - 3 vejce podle potřeby a na kostičky nakrájený salám. Zahustíme hladkou moukou. Těsto musí být hustší než z brambor, mělo by být vláčné, aby se netrhalo. Lžící nabíráme hromádky těsta a na rozpáleném oleji vytvoříme placičky (bramboráky), které smažíme. Chlebové bramboráky jsou velmi chutné teplé i studené.
Když máme hluboko do kapsy: Levné večeře pro celou rodinu
Jídlo připravené doma nemusí být nutně drahé a jeho příprava vám nezabere celé odpoledne. Přinášíme vám 8 receptů, které nezatíží vaši peněženku a rodina si opravdu pochutná i na zcela obyčejných pokrmech.
Autor:Lída
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena