těsto | ||
---|---|---|
300 g | polohrubá mouka | |
120 g | celozrnná žitná mouka | |
80 g | hladká mouka | |
200 ml | mléko polotučné | |
100 ml | voda | |
25 ml | olivový olej | |
1 lžička | cukr | |
2 lžičky | sůl | |
1 lžička | fenykl | |
1 lžička | mletý kmín | |
1 kostka | droždí (42g) |
V nádobě vyšleháme mléko, vodu a vejce. Přelijeme do pečící nádoby domácí pekárny. Přidáme sůl, cukr a olivový olej. Postupně přisypeme polohrubou, žitnou celozrnnou a hladkou mouku. Přidáme fenykl (semínka) a mletý kmín. Na samý závěr rovnoměrně posypeme rozmačkaným droždím (nebo nasypeme sušené ze sáčku).
V pekárně nastavíme režim 4 (celozrnný chléb), tmavou kůrku a váhu 1250 g. Kdo chce, může před započetím fáze odpočinek vyndat hnětací háky. Upečeme dozlatova.
Recept na tento chléb ze tří druhů mouky je určen pro domácí pekárnu ETA Delicca 7149.
Recept na domácí kváskový chléb krok za krokem
Dnes se naučíme péct úžasný domácí kváskový chléb. Příprava je trochu delší a náročnější, ale výsledek opravdu stojí za to.
Autor:7dominik7
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena