Vaření.czReceptyChléb ze tří druhů mouky

Chléb ze tří druhů mouky

Recept na rychle připravený chléb v domácí pekárně, který nepraská na povrchu.


5.01x
25 min

Ingredience

těsto

300 gpolohrubá mouka
120 gcelozrnná žitná mouka
80 ghladká mouka
200 mlmléko polotučné
100 mlvoda
25 mlolivový olej
1 lžičkacukr
2 lžičkysůl
1 lžičkafenykl
1 lžičkakmín mletý
1 kostkadroždí (42g)

Postup přípravy

V nádobě vyšleháme mléko, vodu a vejce. Přelijeme do pečící nádoby domácí pekárny. Přidáme sůl, cukr a olivový olej. Postupně přisypeme polohrubou, žitnou celozrnnou a hladkou mouku. Přidáme fenykl (semínka) a mletý kmín. Na samý závěr rovnoměrně posypeme rozmačkaným droždím (nebo nasypeme sušené ze sáčku).

V pekárně nastavíme režim 4 (celozrnný chléb), tmavou kůrku a váhu 1250 g. Kdo chce, může před započetím fáze odpočinek vyndat hnětací háky. Upečeme dozlatova. 

 Recept na tento chléb ze tří druhů mouky je určen pro domácí pekárnu ETA Delicca 7149.

Recept na domácí kváskový chléb krok za krokem

Dnes se naučíme péct úžasný domácí kváskový chléb. Příprava je trochu delší a náročnější, ale výsledek opravdu stojí za to.

Recept

user-icon

autor 7dominik7

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Chléb ze tří druhů mouky

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena