Chléb ze tří druhů mouky

Recept na rychle připravený chléb v domácí pekárně, který nepraská na povrchu.


0.00x
25 min

Postup přípravy

V nádobě vyšleháme mléko, vodu a vejce. Přelijeme do pečící nádoby domácí pekárny. Přidáme sůl, cukr a olivový olej. Postupně přisypeme polohrubou, žitnou celozrnnou a hladkou mouku. Přidáme fenykl (semínka) a mletý kmín. Na samý závěr rovnoměrně posypeme rozmačkaným droždím (nebo nasypeme sušené ze sáčku).


V pekárně nastavíme režim 4 (celozrnný chléb), tmavou kůrku a váhu 1250 g. Kdo chce, může před započetím fáze odpočinek vyndat hnětací háky. Upečeme dozlatova. 


 Recept na tento chléb ze tří druhů mouky je určen pro domácí pekárnu ETA Delicca 7149.


Recept na domácí kváskový chléb krok za krokem


Dnes se naučíme péct úžasný domácí kváskový chléb. Příprava je trochu delší a náročnější, ale výsledek opravdu stojí za to.


Recept

user-icon

autor 7dominik7


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Chléb ze tří druhů mouky

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká
Kuchařky
Večeře