1 ks | cibule | |
1 ks | uzený tempeh | |
200 ml | fazole v tomatě | |
1 hrnek | vařená rýže | |
1 lžička | mexické koření | |
150 g | chedar | |
5 ks | pšeničná tortilla | |
1 lžíce | olej |
Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno, tempeh nakrájíme na kostičky. Cibuli orestujeme na rozpálené pánvi na oleji a poté přidáme tempeh a restujeme dozlatova. Poté přidáme fazolovou směs a okořeníme. Stáhneme ze sporáku a do směsi zamícháme uvařenou rýži. Každou tortillu naplníme touto směsí, posypeme nastrouhaným sýrem a zarolujeme.
Přendáme do pekáčku, potřeme olejem a dáme do předehřáté trouby péct na 220 °C a pečeme zhruba 10 minut do zezlátnutí. Chimichangas podáváme teplé.
5 surovin a trocha trpělivosti: Tak málo stačí k výrobě levných domácích tortill
Už jste někdy ochutnali domácí tortilly? Jsou výborné, snadné na přípravu a oproti kupovaným je cena zanedbatelná. Následně při jejich plnění můžeme experimentovat podle libosti.
Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena