Chilli con carne z hovězího mletého masa

Chilli con carne připraveno z mletého hovězího masa, které je opravdu skvěle okořeněné. Recept vás naučím krok za krokem.


3.410x
90 min
1×

Ingredience

2-3 stroužkyčesnek
2-3 ksmrkev
2 kschilli paprička
2 lžíceolivový olej
2 kostkyhořká čokoláda
500 gmleté hovězí maso
0.5 lhovězí vývar
2 špetkymletý římský kmín
2 ksčervená cibule
1 lžičkamleté chilli
1 plechovkadrcená rajčata
0.8 lžičkymletá uzená paprika
1 plechovkačervené fazole kidney

podle chuti

sůl
sušené oregano
mletý barevný pepř

Postup přípravy

Všechny potřebné suroviny očistíme. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a také nakrájíme na kostičky. Ve větším hrnci si rozehřejeme olivový olej a cibuli na něm 1 minutku restujeme. Přidáme mrkev a znovu pár minut restujeme za častého míchání. Mrkev nám cca po 5 minutách zezlátne a změkne.

V tuto chvíli přidáme prolisovaný česnek a necháme ho rozvonět. Poté vsypeme veškeré koření a znovu 2 minutky restujeme.

K orestované zelenině a koření přidáme mleté hovězí maso a dřevěnou vařečkou ho rozdělíme na menší kousky. Maso opékáme do zezlátnutí a vypaření veškeré tekutiny.

Poté přidáme nakrájenou chilli papričku, zalijeme plechovkou drcených rajčat a hovězím vývarem tak, aby bylo maso zcela ponořené. Chilli con carne osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Maso dusíme za občasného promíchání cca 60 - 80 minut na mírném plameni. Omáčka nám přiměřeně zhoustne.

Asi 30 minut před koncem vaření přidáme do chilli con carne scezené a propláchnuté fazole a promícháme.

Těsně před podáváním přidáme do chilli con carne čokoládu a necháme ji rozpustit. Podle potřeby dosolíme a dopepříme.

Chilli con carne podáváme s rýží a zdobíme lístky koriandru. Podle chuti můžeme doplnit zakysanou smetanou.

podle chuti sůl, mletý barevný pepř a sušené oregano.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Chilli con carne z hovězího mletého masa

Zpět na recept