Cheesecake z kakaových věnečků

Recept na svěží cheesecake z kakaových věnečků, Lučiny a limetkové šťávy.


5.07x
90 min

Postup přípravy

Kakaové věnečky rozmixujeme v robotu nebo je v pevnějším sáčku rozdrtíme pomocí válečku. Takto vzniklou směs promícháme s rozpuštěným máslem a rozdělíme na dvě poloviny.

Polovinu směsi nasypeme do dortové formy o průměru 25 cm vyložené pečícím papírem a pomocí skleničky směs řádně upěchujeme. Na okrajích těsto trochu zvedneme do boků formy a dáme péct do předehřáté trouby na 180 °C cca 10 minut.

V mezičase přistoupíme k přípravě krému. V míse smícháme ručně Lučinu s cukrem a vejci. Dochutíme limetkovou šťávou z jedné limetky a znovu řádně promícháme.

Upečený korpus necháme mírně vychladnout. Krém rovnoměrně rozetřeme na korpus a pečeme v troubě na 160°C cca hodinu. Pro lepší výsledek můžeme pod formu na spodní rošt vložit pekáček s vodou.

Upečený cheesecake z kakaových věnečků posypeme druhou polovinou sušenkové směsi a dáme vychladit, ideálně přes noc. Dobrou chuť!

Foto: Pixabay.com

Cheesecake s borůvkami krok za krokem


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Cheesecake z kakaových věnečků

Zpět na recept