Zkuste recept na moc dobrý cheesecake s jahodovým přelivem. Hodí se k nedělní kávě i jako narozeninový dort.
Hodnocení
4.6
/ 5 (42x)
Doba přípravy
120 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Náplň
Cukr50 g
Vejce4 ks
Mascarpone2 balíčky
Plnotučný tvaroh250 g
Poleva
Cukr
Jahodový kompot
Směs
Máslo100 g
Cukr krupice1 lžíce
Mandle (mleté)50 g
Máslové sušenky150 g
Postup přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 °C.
Máslové sušenky na korpus si nadrtíme. Můžeme použít mixér, ten kdo třeba nemá tak výkonný, může ještě nerozbalený balíček sušenek nadrtit pomocí válečku.
Sušenky, mandle a cukr smícháme s rozpuštěným máslem. Takto připravenou směs dáme do dortové formy. Vytvoříme rovnoměrnou vrstvu, kterou nakonec ještě zlehka přimáčkneme.
Takto připravené to necháme v předehřáté troubě péct 10 minut. Upečenou krustu necháme vychladnout.
Troubu nastavíme na 150 °C.
V libovolné misce, nejlépe šlehačem, smícháme všechny ingredience potřebné na náplň, tvaroh použijeme plnotučný.
Hotovou náplní zalijeme vychladlý korpus na cheesecake.
Znovu vložíme do trouby, kde necháme cheesecake hodinu péct. Když dort peču já, pokaždé vytvoří na vrchu takovou až zlatavou čepici, tak to jen seříznu, výsledek posuďte sami z fotografie.
Při servírování ještě jednotlivé kousky cheesecaku polévám polevou. Na polevu použijeme konzervu jahod, které rozmixujeme s moučkovým cukrem (podle chuti).
Pečený cheesecake servírujeme dokonale vychlazený, klidně i dva dny po upečení.