Česnekový kapr s lilkem

Pečený kapr s chutí česneku a výbornou lilkovou směsí.


4.611x
75 min

Postup přípravy

Porce kapra očistíme, omyjeme a osušíme. Čtyři stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a promícháme spolu s rozmarýnem, solí, pepřem a olejem v jogurtu. Do takto připravené marinády vložíme rybu a necháme ji asi 2 hodiny v chladu rozležet.

Mezitím si připravíme přílohu z lilku. Lilky omyjeme, seřízneme na obou koncích a zapečeme v troubě do poloměkka. Vychladlé lilky podélně rozkrojíme, dužinu vydlabeme a pokrájíme na menší kousky. Oloupanou cibuli a česnek jemně usekáme. Na oleji necháme zpěnit cibulku a česnek, vmícháme nakrájený lilek, krátce orestujeme a přidáme rajský protlak. Vše podle potřeby podlijeme vývarem a asi 10 minut podusíme do zhoustnutí. Směs podle chuti osolíme a opepříme.

Odleželé porce kapra rozložíme do pekáčku kůží nahoru, poklademe hoblinkami másla a pečeme při 180 °C asi 20 minut dozlatova.

Upečeného kapra rozdělíme na porce, obložíme listem salátu a servírujeme s podušeným lilkem. Česnekového kapra s lilkem podáváme s bílou bagetou nebo opečeným bramborem.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Česnekový kapr s lilkem

Zpět na recept