Osvědčený recept na chuťově výraznou pomazánku na jednohubky a chlebíčky.
Hodnocení
5.0
/ 5 (7x)
Doba přípravy
15 min
Ingredience
Podle chuti
Česnek35 stroužků
Sůl
Mletý černý pepř
Ostatní
Margarín150 g
Tvrdý sýr400 g
Tavený sýr500 g
Na ozdobu
Bílé hroznové víno
Postup přípravy
Do větší mísy (asi 2 - 3 litry) dáme tavený sýr bez příchuti, přistrouháme na jemno tvrdý sýr, přidáme margarín, sůl, pepř a česnek.
Každý přidá suroviny podle chuti. Já na toto množství dávám asi 35 stroužků domácího českého česneku. Nakonec všechno pořádně promícháme.
Česnekovo-sýrovou pomazánku Habunda natíráme na různé pečivo podle chuti. Jednohubky ozdobíme kuličkami bílého hroznového vína a připneme parátkem.
Já tuto pomazánku používám jenom na jednohubky a pomazánku natírám pouze vidličkou (zaobleným koncem). Vypadá to lépe a je to hlavně rychlejší.
Re: Komentář k receptu Česnekovo-sýrová pomazánka Habunda
Záleží na každém, jak má kdo česnek rád. Chce to zkoušet postupně, samozřejmě také záleží na velikosti stroužku (toto jsou střední stroužky). S přítelkyní dáváme hodně česneku, takže opravdu jich dáváme kolem 35