2-3 stroužky | česnek | |
sůl | ||
citron | ||
1 lžička | vegeta | |
4 lžíce | hladká mouka | |
olej na smažení | ||
1 lžíce | mletá sladká paprika | |
1 l | studená voda | |
600 g | mražené rybí filé | |
černý mletý pepř |
Do litru studené vody prolisujeme česnek. Mražené rybí filé vyndáme z mrazáku a vložíme jednotlivé kousky do studené vody s česnekem a necháme ho tam asi 1 hodinu. Potom filé vyndáme, necháme okapat, zakápneme citronem, osolíme, obalíme ve směsi z mouky, vegety, papriky a pepře.
Takto připravené rybí filé osmažíme na rozpáleném oleji z obou stran.
Hotové česnekové rybí filé podáváme s tatarskou omáčkou nebo kečupem. Jako příloha jsou skvělé pečené nebo vařené brambory, nám však nejlépe k rybímu filé chutná bramborová kaše.
Kapr v hlavní roli: Klasické i méně známé recepty
Kapra v trojobalu a dozlatova osmaženého zná každý. Ale možností, jak tuto rybu chutně připravit, je vícero. Využijte období, kdy je český kapr k mání a vyzkoušejte nějakou novou úpravu, stojí to za to!
Fotorecept krok za krokem na pečeného lososa s chutnou zeleninovou směsí. Šťavnaté rybí maso, řapíkatý celer, mrkev, hrášek, bylinky a kousek másla, tak málo stačí k vynikajícímu, třeba i vánočnímu, kpokrmu.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena