Česnekové kuře se špenátem a ricottou

Recept na jídlo, ze kterého budete mít boule za ušima.


4.815x
35 min
7×

Postup přípravy

Prsa lehce naklepeme osolíme, z jedné strany posypeme sušeným česnekem a nakrájíme na menší kousky. Každé prso asi na 4 díly. Cibuli a česnek nakrájíme na malé kostičky. Špenát krátce povaříme, aby povadl, scedíme a vymačkáme co nejvíc vody. Pak jej nasekáme nadrobno.

V pánvi rozehřejeme tuk a dozlatova osmahneme prsa. Přidáme cibuli a česnek a osmahneme další asi 3 - 4 minuty. Pak přidáme špenát, ricottu a řádně vše promícháme. Směs jen chvíli povaříme a odstavíme.

Mezitím si připravíme těstoviny. Tady v Holandsku se prodávají tzv. mini lasagne, nelze nahradit klasickými lasagnemi! Mini lasagne předvaříme jen do mírného změknutí. Nemáte-li mini lasagne, použijte vaše oblíbené těstoviny kromě špaget. Předvařte, až jsou téměř hotové, ale nesmíte je převařit. Vaříme je v osolené vodě.

Do plechu do trouby velkého asi 30 x 20 cm vysypeme všechny těstoviny. Na ně rozprostřeme veškerou směs z pánve a zalijeme smetanou. Vše posypeme 100 gramy hrubě nastrouhaného nebo nasekaného parmezánu a nakonec rozložíme plátky eidamu. Česnekové kuře se špenátem a ricottou vložíme do trouby vyhřáté na 220 °C a zapékáme 20 minut.

Česnekové kuře se špenátem a ricottou rozdělíme na 4 díly, dáme na talíře a posypeme zbylým parmazánem. Česnekové kuře se špenátem a ricottou ihned podáváme.
user-icon

autor 5west


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Česnekové kuře se špenátem a ricottou

Zpět na recept