Česneková rýže

Příloha i hlavní chod v podobě výrazně ochucené rýže.


4.614x
30 min
3×

Postup přípravy

Připravíme si veškeré koření a česnek, který oloupeme. Jasmínovou rýži párkrát propláchneme ve studené vodě.

V hrnci přivedeme vodu k varu společně s kostkou bujonu a trochou soli. Vsypeme opranou rýži, voda by měla přesahovat pár centimetrů nad vrstvu rýže. Vaříme pod pokličkou zhruba 15 minut a promícháváme. Během vaření ochucujeme drceným kmínem, muškátovým oříškem a sušeným česnekem. Když je rýže téměř měkká a vsákla všechnu vodu, odstavíme ji, doplníme prolisovaným česnekem a necháme pod pokličkou dojít.

Česnekovou rýži podle chuti ještě přisolíme a servírujeme v mističkách. Před podáváním zdobíme plátky česneku, povrch můžeme posypat i česnekem sušeným, dodáme snítky čerstvé pažitky a rýži můžeme podávat. Chutná nejlépe těsně po uvaření.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Česneková rýže

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká