4 porce rýže s neobvyklou chutí čaje.
2 stroužky | česnek |
50 g | olej |
sůl | |
1 ks | cibule |
350 g | rýže |
1 ks | hřebíček |
0.5 lžičky | černý čaj |
světlý černý čaj |
Rýži přebereme, dobře operme v tekoucí vodě, spaříme vroucí vodou, dáme okapat a vložíme do kastrolu s rozpáleným olejem. Za stálého míchání rýži opražíme a zalijeme horkým světlým černým čajem v poměru 1 díl rýže ku 1,5 dílu čaje.
Rýži s čajem osolíme, přidáme cibuli propíchnutou hřebíčkem. Stroužky nasekáme nadrobno a společně s rozemnutým černým čajem přidáme do rýže. Promícháme. Zakryjeme pokličkou a na mírném ohni dusíme dokud se tekutina z povrchu neodpaří.
Nakonec vložíme do vyhřáté trouby a necháme dojít asi 30 minut při střední teplotě.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena