Česnečka

Náš osvědčený vyprošťovák a uklidňující lék na žaludek.


2.9962x
60 min
1×

Ingredience

12 stroužkůčesnek
sůl
3 ksvejce
50 gmáslo
50 gsádlo
1.25 lvoda
2 kshouska
mletý černý pepř

Postup přípravy

Česnek oloupeme a nakrájíme na kolečka. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.

Česnek lehce osmažíme na tuku, zalijeme horkou osolenou vodou a necháme několik minut povařit. Z bílků ušleháme pevný sníh, lžičkou vhazujeme jako malé nočky do polévky, kterou jsme stáhli z ohně. Když sníh ztuhne, rozšleháme do polévky žloutky, ale nevaříme.

Takto připravenou česnečku ochutíme pepřem a petrželkou. Do hotové polévky přidáme na másle osmažené žemle. Česnečku ihned podáváme.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Česnečka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena