Česnečka

Náš osvědčený vyprošťovák a uklidňující lék na žaludek.


2.9962x
60 min
1×

Postup přípravy

Česnek oloupeme a nakrájíme na kolečka. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.

Česnek lehce osmažíme na tuku, zalijeme horkou osolenou vodou a necháme několik minut povařit. Z bílků ušleháme pevný sníh, lžičkou vhazujeme jako malé nočky do polévky, kterou jsme stáhli z ohně. Když sníh ztuhne, rozšleháme do polévky žloutky, ale nevaříme.

Takto připravenou česnečku ochutíme pepřem a petrželkou. Do hotové polévky přidáme na másle osmažené žemle. Česnečku ihned podáváme.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Česnečka

Zpět na recept