Český špenát

Zkuste si uvařit tuto českou přílohu podle mého oblíbeného receptu.


4.731x
20 min
3×

Ingredience

2 stroužkyčesnek
0.5 lžičkysůl
1 ksvejce
2 lžícemáslo
1 kscibule
2 lžičkyhladká mouka
1 ksmražený špenátový protlak

Postup přípravy

Zmrazený špenátový protlak necháme zvolna (alespoň z poloviny) roztát a postupně odléváme přebytečnou vodu. Malou cibuli oloupeme a nakrájíme na velmi jemno. Nakrájenou cibuli osmažíme na másle tak, aby zesklovatěla. Přidáme špenát a zvolna dusíme asi 10 minut. Mezitím si prolisujeme stroužky česneku, utřeme se solí a přidáme do špenátu. Za stálého míchání zvolna zaprášíme hladkou moukou a ještě asi 2 minuty provaříme. V závěru vmícháme jeden žloutek. Český špenát podáváme například k pečenému masu a bramborovým knedlíkům.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Český špenát

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena