České buchty

Recept na české buchty se švestkami.


4.6149x
120 min
15×

Ingredience

1 lžičkasůl
1 ksvejce
250 mlmléko
0.5 kostkydroždí
100 gcukr moučka
100 gmáslo nebo hera
500 gpolohrubá výběrová mouka

podle potřeby

švestky

na ozdobu

cukr moučka

Postup přípravy

Do vlažného mléka přidáme lžičku cukru a rozdrobíme droždí. Necháme vzejít kvásek. Asi po 5 minutách by mělo být hotovo. Mouku nasypeme do mísy. Osolíme ji, utvoříme důlek a do něj vylijeme vykynutý kvásek. Do těsta dolijeme zbylé vlažné mléko s rozkvedlaným vajíčkem a tukem. Hnětačem vypracujeme těsto. Těsto na české buchty necháme na teplém místě kynout asi 45 minut. Těsto rozdělíme asi na 20 stejných kousků. Na pomoučněném vále těsto plníme švestkami a skládáme na vymaštěný plech a necháme ještě asi 5 minut kynout. Pak české buchty vlažítkem omastíme a dáme na 200 °C 20 minut zapéct. Pak teplotu stáhneme na 170 °C a necháme dopéct dozlatova. Hotové české buchty překlopíme na vál a ocukrujeme.
user-icon

autor petrsparta


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept České buchty

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Velikonoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena