- Do vlažného mléka přidáme lžičku cukru a rozdrobíme droždí. Necháme vzejít kvásek. Asi po 5 minutách by mělo být hotovo.
- Mouku nasypeme do mísy. Osolíme ji, utvoříme důlek a do něj vylijeme vykynutý kvásek. Do těsta dolijeme zbylé vlažné mléko s rozkvedlaným vajíčkem a tukem. Hnětačem vypracujeme těsto.
- Těsto na české buchty necháme na teplém místě kynout asi 45 minut.
- Po vykynutí těsto rozdělíme asi na 20 stejných kousků. Na pomoučněném vále těsto plníme švestkami a skládáme na vymaštěný plech a necháme ještě asi 5 minut kynout.
- Pak české buchty vlažítkem omastíme a dáme na 200 °C 20 minut zapéct. Pak teplotu stáhneme na 170 °C a necháme dopéct dozlatova.
- Hotové české buchty překlopíme na vál a ocukrujeme.
-> Honzovy buchty: Jak na kynuté těsto, které se vždycky povede?