Červené fazole s paprikou a rýží

Recept na výbornou přílohu, která se hodí nejlépe k vepřovému masu.


4.317x
45 min

Postup přípravy

Fazole namočíme a uvaříme podle návodu na obalu. Dlouhozrnnou rýži uvaříme ve větším množství osolené vody doměkka. Pak rýži scedíme a necháme okapat. Slaninu nakrájíme na jemné kostičky. Oloupaný česnek nakrájíme na plátky a oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky. Omytou papriku zbavíme jadérek a nakrájíme na kostičky.

Na malém množství oleje necháme rozškvařit slaninu a škvarečky vyjmeme. Do výpeku vložíme cibuli, česnek a papriku a vše krátce orestujeme. Pak do směsi vmícháme uvařené fazole a vše podlijeme šálkem vody a vínem. Přidáme bobkový list a drcený kmín, vše zakryjeme a zvolna dusíme asi 15 minut. Nakonec k fazolím vmícháme uvařenou rýži a škvarečky, vše prohřejeme a podáváme.

Červené fazole s paprikou a rýží podáváme jako přílohu k pečenému vepřovému masu.

user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Červené fazole s paprikou a rýží

Zpět na recept