Vaření.czReceptyČervená řepa pečená ve smetaně

Červená řepa pečená ve smetaně

Tato úprava řepy se hodí jako příloha nebo jako chutný salát. Jednoduchý recept.


4.714x
160 min
2×

Ingredience

1-2 lžičkysůl
1 lžičkakoriandr
2 kuličkynové koření
300 mlsmetana ke šlehání
1 lžičkačerný pepř
4 ksčervená řepa

podle potřeby

tuk na vymazání

podle chuti

1-2 kskardamom

Postup přípravy

Řepu oloupeme a nakrájíme na silnější kolečka. Řepu naskládáme do tukem vymazané zapékací mísy. Mísu můžeme i vyložit navlhčeným papírem na pečení. Koření (černý pepř, koriandr, nové koření) utlučeme v hmoždíři nebo rozmixujeme. Kdo má rád, může přidat kardamom. Koření se solí důkladně promícháme ve smetaně a řepu směsí zalijeme. Zapékací mísu přikryjeme vlhkým pečícím papírem. Troubu rozehřejeme na 180 °C a řepu v ní pečeme asi 40 minut. Řepa je po upečení mírně křupavá. Červenou řepu pečenou ve smetaně podáváme jako chutnou přílohu například místo brambor, hodí se i jako salát.
user-icon

autor lumik


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Červená řepa pečená ve smetaně

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena