Čerstvý pomerančový džus

Osvěžující domácí nápoj nejen pro letní dny.


5.03x
0

Postup přípravy

Do menšího hrnce si nakrájíme na kostky pomeranče i s kůrou a oloupaný citron. K tomu přidáme kyselinu citronovou a zalijeme 500 ml studené vody. Přikryjeme pokličkou a dáme do lednice na 24 hodin uležet.

Po 24 hodinách směs rozmixujeme dohladka. Poté si svaříme 8 litrů vody s cukrem a rozmixovanou směsí. Mícháme dokud se cukr nerozpustí. Poté si džus přecedíme a plníme do láhví.

Domácí pomerančový džus uchováváme v chladu.
user-icon

autor 99kubicek


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Čerstvý pomerančový džus

Zpět na recept
Druh jídla
Nápoje
Národní kuchyně
Česká