Čerstvý jablkový kompot

Přesně toto je recept typický pro podzimní období. Pokud si ho někdo nepamatuje z dětství, je čas si ho připomenout.


5.02x
15 min

Ingredience

2 ksskořice
5 ksjablko
6 kshřebíček

podle chuti

mletá skořice
citronová šťáva
třtinový cukr

Postup přípravy

Oloupeme a očistíme jablka, nakrájíme je na měsíčky, vložíme do menšího hrnce a zalijeme vodou. Zakapeme citronovou šťávou, přidáme celou skořici i trochu mleté, hřebíčky a cukr podle kyselosti jablek. Jablka vaříme pozvolna cca 5 minut, jen do změknutí, zbytečně však nerozvařovat. Čerstvý jablkový kompot podáváme v miskách včetně šťávy, buď jako kompot k hlavnímu jídlu, ale klidně i jako ovocný dezert. V druhém případě můžeme ještě vylepšit kopečkem zmrzliny či domácí šlehačkou.

Vaření z dýně nekončí polévkou: Zkuste dýňové noky, kompot, karbanátky i dýňovou buchtu

Dýně máslová, velkoplodá Goliáš, Chioggia, špagetová, ale hlavně jedna z nejoblíbenějších - dýně Hokkaido. Zelenina, která je velmi tvárná a dá se jen s trochou fantazie připravit na spoustu způsobů. Dýni lze zapékat, použít jako přílohu, tvořit z ní výborné noky, jemnou a nadýchanou buchtu, zavařit ji či použít klasicky - k přípravě krémové podzimní polévky. Výběr receptů, které rozhodně nezklamou.

Vaření

Víkendové pečení: Úžasně vláčná jablková bábovka s ořechy

Máte rádi sladké snídaně? Dáváte si rádi ke kávě či čaji něco sladkého? Potom rozhodně vyzkoušejte tento recept na velmi jemnou a vláčnou jablkovou bábovku s mletými ořechy.

Víkendové


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Čerstvý jablkový kompot

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena