Čerstvý jablkový kompot

Přesně toto je recept typický pro podzimní období. Pokud si ho někdo nepamatuje z dětství, je čas si ho připomenout.


5.01x
15 min

Postup přípravy

Oloupeme a očistíme jablka, nakrájíme je na měsíčky, vložíme do menšího hrnce a zalijeme vodou. Zakapeme citronovou šťávou, přidáme celou skořici i trochu mleté, hřebíčky a cukr podle kyselosti jablek.

Jablka vaříme pozvolna cca 5 minut, jen do změknutí, zbytečně však nerozvařovat.

Čerstvý jablkový kompot podáváme v miskách včetně šťávy, buď jako kompot k hlavnímu jídlu, ale klidně i jako ovocný dezert. V druhém případě můžeme ještě vylepšit kopečkem zmrzliny či domácí šlehačkou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Čerstvý jablkový kompot

Zpět na recept