Celozrnné rohlíky z domácí pekárny

Opravdu velmi chutné celozrnné pečivo. Výborný a osvědčený recept.


3.117x
60 min

Postup přípravy

Do domácí pekárny vložíme celozrnnou pšeničnou mouku, celozrnnou žitnou mouku, hladkou mouku, hnědý cukr, vodu, olej, sůl a zvolíme program "těsto".

Vykynuté těsto rozdělíme na poloviny a z každé vyválíme placku, kterou rozřízneme na šestiny. Rohlíky smotáme od nejširší hrany rozříznuté placky. Kdo nezvládne umotat rohlíky, tak si může z těsta vytvořit bulky. Umotané rohlíky necháme ještě chvíli v klidu odpočinout. Poté je potřeme vodou a vložíme do předehřáté trouby.

Celozrnné rohlíky upečeme v předehřáté troubě při 180 °C.

Celozrnné rohlíky z domácí pekárny podáváme po vychladnutí jako výborné zdravé pečivo k různým jídlům a příležitostem.
user-icon

autor 


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Celozrnné rohlíky z domácí pekárny

Zpět na recept