Celozrnné muffiny

Oslaďme si život zdravě bez výčitek. Jednoduchá příprava.


4.418x
30 min
1×

Ingredience

1 ksvejce
0.4 hrnkumléko
0.4 hrnkuslunečnicový olej
1 kelímekkysaná smetana
1 balíčekvanilkový cukr
50 ghořká čokoláda
0.5 balíčkukypřící prášek
0.4 hrnkucelozrnná pšeničná mouka
0.4 hrnkutřtinový cukr
0.4 hrnkusójová mouka
1 hrstjemné ovesné vločky
2 lžíceotruby
0.4 hrnkucelozrnná ovesná mouka

Postup přípravy

Připravíme si formu na muffiny, kterou vyložíme papírovými košíčky nebo vymažeme a vysypeme polohrubou moukou. Smícháme sójovou, celozrnnou pšeničnou a ovesnou mouku. Poměry je možno měnit podle momentální dostupnosti, případně i nějakou vynechat. Doporučuji však nevynechávat úplně celozrnnou pšeničnou. Přidáme hrst ovesných vloček. Pokud jsme nesehnali jemné ovesné vločky, tak je pomeleme nebo rozmixujeme. Dáme asi dvě lžíce otrub. Dále přidáme třtinový cukr podle chuti, nejvíce však třetinu hrnku. Vmícháme půl sáčku prášku do pečiva a vanilkový cukr. Do směsi vlijeme třetinu hrnku mléka a třetinu hrnku oleje, přidáme celé vajíčko a necelý kelímek kysané smetany. Těsto umícháme metličkou, má kašovitou konzistenci, asi jako na bábovku. Do těsta nastrouháme 50g hořké čokolády, znovu umícháme. Naplníme jednotlivé formičky asi do tří čtvrtin. Celozrnné muffiny pečeme ve vyhřáté troubě na 170 stupňů asi 17 minut podle velikosti muffinů. Celozrnné muffiny jíme, když máme chuť.
user-icon

autor gabriela


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Celozrnné muffiny

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena