Celozrnná pizza

Lehká a zdravá obměna klasického těsta na pizzu! Je připravené z celozrnné a normální mouky.


3.01415x
60 min

Ingredience

- -česnek
- -sůl
2 ksrajčata
100 mlmléko
1 kscibule
100 gžampióny
- -tymián
100 gmouka hladká
- -prášek do pečiva
- -olivy
200 gčedar
- -olej olivový
- -šťáva citronová
100 mlprotlak rajčatový
- -oregano
100 gmouka celozrnná
50 gančovičky
- -omáčka worcesterská

Postup přípravy

Troubu rozehřejeme na 200 stupňů. Obě mouky, sůl prášek do pečiva prosijeme do veliké mísy, sklepeme i otruby které uvízly v sítu. Uprostřed utvoříme důlek a nalijeme do něj citronovou šťávu, mléko a 4 lžíce oleje. Vypracujeme vláčné těsto. Na mírně pomoučené desce ho chvíli hněteme dohladka a pak z něho vyválíme ovál, který vložíme do naší formy. Urovnáme ho tam a zlehka ho propícháme vidličkou. Smícháme protlak, worchestrovou omáčku, tymián, oregano a česnek a touto směsí pizzu potřeme. Navrch rozložíme rajčata, cibuli, houby a zasypeme čedarem a parmazánem. Z ančovičkových plátků poskládáme na povrchu pizzy mřížku a do okének umístíme olivy. Pizzu potřeme zbytkem oleje a pečeme v troubě asi 30 minut, až povrch zezlátne.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Celozrnná pizza

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.