Celozrnná pizza

Lehká a zdravá obměna klasického těsta na pizzu! Je připravené z celozrnné a normální mouky.


3.01415x
60 min

Postup přípravy

Troubu rozehřejeme na 200 stupňů. Obě mouky, sůl prášek do pečiva prosijeme do veliké mísy, sklepeme i otruby které uvízly v sítu. Uprostřed utvoříme důlek a nalijeme do něj citronovou šťávu, mléko a 4 lžíce oleje. Vypracujeme vláčné těsto. Na mírně pomoučené desce ho chvíli hněteme dohladka a pak z něho vyválíme ovál, který vložíme do naší formy. Urovnáme ho tam a zlehka ho propícháme vidličkou. Smícháme protlak, worchestrovou omáčku, tymián, oregano a česnek a touto směsí pizzu potřeme. Navrch rozložíme rajčata, cibuli, houby a zasypeme čedarem a parmazánem. Z ančovičkových plátků poskládáme na povrchu pizzy mřížku a do okének umístíme olivy. Pizzu potřeme zbytkem oleje a pečeme v troubě asi 30 minut, až povrch zezlátne.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Celozrnná pizza

Zpět na recept