Celozrnná pizza s cottage

Verze receptu na zdravější pizzu se sýrem cottage, která chutná.


4.36x
30 min

Postup přípravy

Smícháme ingredience na těsto - celozrnná žitná mouka, kypřící prášek, jemné ovesné vločky, sůl, sýr cottage, vejce a pořádně vymícháme (nejlépe rukama). Těsto zůstane hutné a lehce lepkavé.

Množství vloček a mouky by mělo odpovídat množství sýru cottage, tzn. kolik máme cottage v měrném hrnečku, tolik dáváme i vloček a mouky, záleží tedy na velikosti balení cottage.

Troubu předehřejeme na 180 °C a na pečící papír těsto vymačkáme rukou, případně vyválíme do požadovaného tvaru. Já použila na doválení skleničku. Aby se těsto nelepilo, namočíme ho, čím těsto tvarujeme. Výška těsta je na kuchaři, stejně jako přísady.

Na pizzu jsem rozetřela lžíci rajčatového protlaku, posypala lžicí oregana a obložila kvalitní dušenou šunkou, nakrájenou mozzarellou, olivami a sušenými rajčaty.

Pizzu vložíme do trouby a pečeme cca 25 minut. Já pekla 25 minut na horkovzduch.

Celozrnnou pizzu s cottage ihned podáváme na stůl.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Celozrnná pizza s cottage

Zpět na recept